Daha iyi bir geleceğe hazır olmanın en önemli araçlarından biri toplumsal farkındalık ve öngörülü olma bilincidir. Ekonomik, sosyal ve ticari hayatımızı, iş yapış şekillerimizi büyük ölçüde değiştiren ve değiştirmeye devam eden teknolojideki hızlı gelişmeler- yapay zeka ve makine öğrenimi, robotik süreç otomasyonu, uç bilişim, kuantum bilişim, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, 5g teknolojisi, verileştirme, dijital güven gibi- karar alıcıların ihtiyaç duyduğu bilgilerin dolayısıyla raporlamanın niteliğini ve kapsamını değiştirdiği gibi insanlığın ihtiyaç duyduğu adil ve sürdürülebilir küresel bir ekonomi için muhasebenin sorumluluk alanını da genişletmiştir. Günümüzde teknik becerileri gelişmiş ve etik farkındalıkları yüksek muhasebeciler yenileşim (inovasyon) ve dönüşümde öncü aktörler olarak görülmektedir.

Ekonomi ve iş dünyasının içinde bulunduğu bu değişim ve dönüşüm ortamında MÖDAV sizi finansal muhasebe, sürdürülebilirlik muhasebesi, raporlama, yönetim muhasebesi, maliyet muhasebesi, etki muhasebesi, adli muhasebe, vergi muhasebesi ve denetim vb. alanla doğrudan veya dolaylı ilgili en güncel ve yeni konularında bildiri sunmaya davet ediyor.

İgilenenler, MÖDAVICA 2025, 22. Uluslararası Muhasebe Konferansı’na orijinal ve daha önce başka bir yerde basılmamış, kavramsal, teorik veya deneysel çalışmaları ile başvurabilirler.

Bildiri sahiplerinin aşağıda belirtilen bölümleri kapsayacak şekilde hazırlayacakları genişletilmiş özetleri 20.06. 2025 tarihine kadar göndermeleri gereklidir:

  1. Özet ve Anahtar Kelimeler,
  2. Giriş, çalışmanın amacı ve araştırma sorusu, ilgili teorileri içeren literatür, hipotezler ve araştırma sonuçlarını içermelidir.
  3. Metodoloji, araştırma sorusuna uygun olarak seçilmiş ve teorik altyapı ile desteklenmiş yöntemin detayını içermelidir.
  4. Bulgular, deneysel çalışmalarda varsa yapılan çalışmanın bulgularını ya da ön bulgularını içermelidir.
  5. Sonuç, bulgulardan çıkan genel sonuçlar, çalışmanın uygulama ve araştırma alanına katkıları, kısıtlar, gelecek çalışma önerilerini içermelidir.
  6. Kaynakça.

Söz konusu bölümler farklı başlıklara ayrılabilir ve alt başlıkları içerebilir. Genişletilmiş özetler 5 sayfayı geçmemelidir (tablo ve referanslar dahil). Times New Roman 11 punto, normal kenar boşluklu, APA formatında ve dili İngilizce ya da Türkçe olarak hazırlanmalıdır. Bildiri şablonu ve gönderimi için www.modav.org.tr adresinden ilgili linki tıklamanız gereklidir.

Bildiri özetleri kitabı Konferans öncesinde basılarak elektronik ortamda katılımcılarla paylaşılacaktır. Ayrıca Konferans sonrasında, bildiri sahipleri çalışmalarını Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi’nin değerlendirme sürecine dâhil etme şansına sahip olabilecekleri gibi gözden geçirilmiş tam metin bildiriler Konferans Özel Sayısı olarak basılabilecektir.

Konferansa kabul edilen bildiriler aynı zamanda Journal of Forensic Accounting Research dergisi'nde yayınlanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır. Bu dergi Amerikan Muhasebe Birliği (AAA)’in bir dergisidir. Derginin yayın ilkeleri ve yazım kuralları hakkında daha fazla bilgi almak için https://aaahq.org/Research/Journals/Journal-of-Forensic-Accounting-Research adresini ziyaret ediniz.

Diğer yandan belirtilen sürede gönderilen ve ana tema ile doğrudan ilgili tam metin olarak hazırlanan bildiriler jüri değerlendirilmesine tabi tutulacak ve en yüksek puanı alan bildiri, MÖDAV Kurucu Mütevelli Üyemiz merhum Prof. Dr. Alparslan PEKER’e ithaf edilen ‘En İyi Bildiri Ödülü’ ile takdir edilecektir.

 

ÖNEMLİ TARİHLER:

20 Haziran 2025

Genişletilmiş Özet Bildiri Gönderme Son Tarihi

18 Temmuz 2025

Değerlendirme Sonuçlarının Bildiri Sahiplerine Gönderilmesi

20 Temmuz 2025

Erken Kayıt Tarihi

4 Ağustos 2025

En İyi Bildiri Ödülü İçin Tam Metin (İngilizce) Bildiri Gönderme Son Tarihi

 

İletişim: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.